Dekkskifte før vinteren

Den norske naturen er vakker, men også vill. Været forandrer seg stadig gjennom året, fra varme sommerdager til flere måneder med regn, vind og snø. Dette må man alltid ha i bakhodet som bileier i Norge. Nå som vi også går inn i en ny sesong, står dekkskifte på plakaten hos folk flest. Kan du bruke fjorårets dekk? Ikke hvis de er oppbevart feil.

Kjøp nye dekk på nett

Dersom du trenger nye dekk i år er det lurt kjøpe dekk fra dekk365.no, hvis du er opptatt av pris og kvalitet. Dette er en nettbutikk med et imponerende stort utvalg, fra verdens fremste dekkprodusenter, som blant annet Goodyear, Dunlop og Michelin. De tilbyr 100% plassgaranti på komplette hjul og leverer raskt enten hjem eller til verkstedet ditt. Å handle dekk på nett gir deg god oversikt over pris og du kan enkelt sammenligne kvalitetene ved ulike typer dekk. Her får du altså gode dekk til lave priser.

Dette gir slitasje

Er du en som elsker å dra ut i skog og mark med bilen din, er det ekstra viktig å bytte dekk. Dette handler ikke kun om sikkerhet, men også at gamle og slitte dekk er en av de største årsakene til mikroplast i norsk natur. Det er mange ting som fører til dekkslitasje, blant annet for lavt eller høyt lufttrykk, hastighet og utetemperatur. Dersom du ofte kjører bilen ut for å overnatte i marka om vinteren, fører dette til betraktelig mer slitasje enn om bilen stod i garasjen hjemme.

Har du oppbevart de gamle dekkene feil?

Det er ikke bare hvordan man bruker bilen som skaper slitasje, men også hvordan dekkene oppbevares. Dersom du har lagret vinterdekkene feil, kan det være livsfarlig å kjøre på disse, og du må kjøpe nye, selv om de i utgangspunktet ikke er gamle. Gummi er nemlig ferskvare og blir stivere og hardere etterhvert som tiden går. Dekk skal ikke stables eller oppbevares ute mellom sesongene, da det fører til at gummien eldes raskere.