Norsk natur – fantastisk og lettilgjengelig

I Norge har vi en helt fantastisk natur, som ofte er bare noen minutter unna. For mange av oss er det kanskje ikke noe vi tenker på, men husk at det er mange turister som besøker Norge hvert å bare for å oppleve denne nærheten til naturen som vi tar for gitt.

De store og klassiske naturopplevelsene

Selvfølgelig må vi nevne de fantastiske naturopplevelsene som mange tenker på når vi nevner natur i Norge:

  • Lofoten. Dette er selvfølgelig et yndet reisemål, spesielt for fotografer fra hele verden. Dette er virkelig en helt egen verden, også for oss som er vant ved norsk natur.
  • Jotunheimen. Dette er en av de meste besøkte nasjonalparkene i Norge. Her kan du oppleve en stillhet og ro som er vanskelig å finne noe annet sted.
  • Hardangervidda. Enda en nasjonalpark, med en anelse barskere natur. Spesielt om vinteren kan Hardangervidda være en utfordring også for den mest erfarne turgåer.

Naturopplevelser som du finner rett utenfor din egen dør

Det vi nordmenn kanskje ikke tenker på, er at vi er så heldige at vi opplever flotte naturopplevelser hver eneste dag. Mange av oss bor slik at vi kan gå gjennom et skogsområde på veien til skole, jobb eller stasjonen for å ta toget, for eksempel i Bergen. Det er helt utenkelig for mange i andre land.

Disse daglige naturopplevelsene er minst like mye verdt som de store og grandiose opplevelsene som du finner i en nasjonalpark. Ved at de er så lett tilgjengelige, det er bare å åpne døren og gå ut i naturen, er naturen rett rundt hjørnet noe vi kan oppleve hver dag uten planlegging eller høye kostnader.

Nærheten til naturen, gjør det dessuten mulig for alle aldre å oppleve naturen. Det er for eksempel helt naturlig for oss at barna i både barnehage og på skolen, går tur hver uke. Dette er igjen en naturopplevelse som definitivt ikke er en selvfølge for innbyggere i andre land.

Vi er heldige i Norge som har så lett tilgang til vår flotte natur, ta gjerne noen minutter og tenk over det neste gang du tar en vanlig tur i skogen.