Verdens mest eventyrlige hovedstad 

Et land som New Zealand er utrolig flott, og er vel verdt et besøk en eller annen gang i løpet av livet. Hovedstaden på New Zealand heter Wellington, og ligger på sørspissen av den nordligste øya på New Zealand.

Wellington har vært hovedstad i landet helt siden 1865, etter Auckland, som var hovedstad frem til da. Folketallet i Wellington i 1865 var på 4900 mennesker.

Wellington er en utrolig flott hovedstad å besøke, og det er utrolig mye å finne på i byen. Faktisk kan Wellington sammenlignes med Oslo, hovedstaden i Norge. Det er høy kultur i Wellington, og det er en flott by for unge mennesker. Det er stadig noe som skjer, enten det er en ny restaurant som åpner, en konsert som holdes, eller et nytt museum som er verdt et besøk. Dette er akkurat det samme som man finner i Oslo. Det er rett og slett aldri et kjedelig øyeblikk. Det Wellington også har å by på, er en utrolig flott natur.

New Zealand er kjent for sin utrolig flotte og frodige natur. Naturen på New Zealand kan sammenlignes med naturen som man kan finne over hele Norge. Hvis man er glad i å være ute i friluft og oppleve det naturen har å by på, så er det fullt mulig å gjøre det i Wellington. Det er blant annet uteparker å besøke, og byen har også en egen botanisk hage. Den botaniske hagen kan blant annet nås ved å kjøre kabelbane. Oslo er også en fin storby som tillater folk å nyte friluft og natur. Oslo har utrolig mange flotte parker flere steder i byen, som brukes flittig i løpet av sommermånedene. I Oslo finner man også en flott botanisk hage som kan besøkes.