Farene på veien

foranSolen er framme, fuglene kvitrer og du kjenner vinden i håret der du suser nedover landeveiene. Det er endelig sommer, og du har funnet ut at du endelig skal ta deg en ordentlig god sommerferie. Kanskje til og med en liten roadtrip? Foran deg ligger en tom, strak vei, og du er omringet av vakker natur. Der og da tenker du “hva kan gå galt?” og tråkker litt hardere på gasspedalen. I denne teksten skal vi gå gjennom hva følgene av denne handlingen kan bli og hvilken risiko den medfører.

Sommermentaliteten

Når sommeren endelig inntar Norge, er det vanskelig å sette en stopper for sommerstemningen. Merkelig nok blir vi nordmenn enda mer rastløse og utålmodige når vi endelig får ferien vi har ventet så lenge på, fordi vi vil gjøre mest mulig ut av den. Dette kan også fort skje ute i trafikken, og frustrerte og utålmodige nordmenn er ikke et uvanlig syn her. Denne utålmodigheten kan fort sette oss inn i uønskede situasjoner.

Dyr

I Norge er ikke dyr som elg og rådyr så veldig uvanlige å se. Likevel er det mange som kjører altfor fort i områder hvor det er stor forekomst av disse dyrene. Dette kan i verste fall være dødelig, både for det stakkars dyret, men også menneskene som sitter i bilen. Hvis man drar enda litt lenger nord i Norge, kan slike situasjoner også skje med reinsdyr. Hvis man kjører på et dyr er man pliktig til å ringe det inn til politiet eller viltnemnda.

Glatte veier

Det er mange som tenker på Dekkskifte før vinteren, men hvor mange tar hensyn til glatte veier grunnet regn? Det er fort gjort å glemme at våte veier også gjør trafikken uforutsigbar og i verste fall kan det bli farlig å kjøre. Man kan også ha dårligere sikt på grunn av regn.